2011. november 27., vasárnap

Képzés, karácsonyi vásár, kirándulás

Szombat délelőtt képzésen voltunk. Az alapengedelmes gyakorlatok jól mentek,a helyben maradása fekve teljesen stabil. Viszont ülésből felállt, mikor háttal voltam neki, de ahogy megfordultam, visszaült. Az ijesztgetős feladatot is egész jól bírta, a zajos dolgoktól nem ijedt meg, a felé közeledő esernyőtől egy picit hátrált, de utána érdeklődő volt. A végén jött a kiborítós feladat (kutya fához kikötve, gazdi mögötte áll, először barátságosan jön oda valaki, utána pedig fenyegetően közelíti meg). Frutti először ugatott, majd ahogy Vera közelebb jött, egyre halkabb lett, hátrált, kerülte a szemkontaktust, eközben végig csóvált. A feloldásnál, ahogy elengedtem, boldogan ment.

Délután bementünk a Váci utcába, a Vörösmarty térre, megnéztük a karácsonyi vásárt. Rengeteg ember volt, de Frutti hihetetlenül jól viselte a tömeget. Nagyokat szagolt a levegőbe, ahol kolbász,csülök, kürtöskalács és még sok más illat terjengett, a földről pedig szívesen feltakarította volna a morzsákat....de ejh, ezek a gazdik nem tudják, mi a jó egy kiskutyának! :)

A komoly tanulás és a fegyelmezett séta után a kislánynak ma járt a "szabadság", elindultunk hát kirándulni. Megint jó nagyot sétáltunk a Hármashatár-hegyen, Frutti csupa sár lett- még jó, hogy hétfőn megfürdettem-, de imádja az erdőt, most is hatalmasakat futott, játszott, pitbull pofit rágcsált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése