2012. július 10., kedd

Nyaralás

Pár napra elutaztunk Nagyihoz pihenni. A meleg lakásban való "punnyadás" helyett inkább a kirándulás mellett döntöttünk. Sokfelé jártunk, kimentünk most is Sóstóra, Tokajban sétáltunk a Tisza-parton, fagyiztunk és felmentünk a Kopaszhegyre is, ahonnan gyönyörű panoráma tárult elénk.

Nyíregyháza Sóstó
Tokaj - Kopaszhegy

A második nap Gergelyiugornyán töltöttünk egy fél napot, itt nagyon klassz homokos szabadstrand van, sekély vízzel. Nagyon élvezte Frutti a közös pancsit, nagyokat ugrált a vízben a labdája után, sőt életében először úszott is.


Kis pihi után pedig újra indulásra készek voltuk, hogy találkozzunk Anitával és 3 spanijával, Pamival, Macával és Leával. Elvittük úszni a gyerekeket, egy kis magántavacskánál voltunk, a tulaj nagy kutyabarát, így szívesen látja őket. A kutyák tüneményesek voltak, azt hiszem Fruttinak csak kéne egy kistesó... talán előbb is, mint ahogyan eredetileg terveztem, de ezt még meglátjuk.



Hazafelé is kirándulós napot tartottunk, így Nyíregyházáról röpke 11 óra alatt sikerült hazaérnünk. Először Egerben álltunk meg sétálni, fagyizni. Az Érsekkertben Frutti gyakorolhatott is kicsit, egy kislány jött oda hozzánk, simogatta, ölelgette, sétáltatta Fruttit. A városi tikkasztó hőség után irány a hegyekbe, Bélapátfalván megnéztük az apátságot, sétáltunk az erdőben, ücsörögtünk a Lak-völgyi tó partján. Frutti láthatóan sokkal jobban élvezte ezeket, mint a városi sétát, ahol a második órában már igencsak unott pofával kullogott. Persze az erdőben fáradtságnak nyoma sem volt!:) A Mátrán át folytattuk utunkat, Mátraházán, míg mi ebédeltünk, Frutti egy idősebb bácsival barátkozott, aki a végén két gombóc fagyit is hozott neki. Kékestető volt kirándulásunk utolsó állomása.......onnan feljebb már hova is mehettünk volna?

Érsekkerti gyakorlás :)
A Lak-völgyi tó partján






1 megjegyzés: